11 1/2 dl
kokosRör ihop smör, kokossocker och vaniljsocker i en skål. Rör därefter ner havregryn, kakao och kaffe.
1 Låt
smeten stå en liten stund i kylen, då går den lättare att forma.
1 Forma
smeten till runda, fina bollar. Lägg bollarna på ett fat eller en liten bricka.
1 Smält
chokladen på låg effekt i mikron.
1 Häll
upp kokosflingor på en tallrik.
1 Häll
en klick av den smälta, något avsvalnade, chokladen i handflatan. Rulla en boll i taget i den chokladiga handen, rulla sedan bollen i kokosen på tallriken.
Så började jag fundera på hur man kan göra denna klassiska urklassiker lite annorlunda och lyxigare. Jo man gör naturligtvis en vit variant på vitchoklad och vips så har man både en snabb och lite lyxigare chokladboll
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.