4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs. 1-2 kg Mjölig potatis 2 pkt Milda Minimat (4%) går även använda matlagningsgrädde, vispgrädde eller annan valfri mjölk eller grädde Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs
Skiva och strimla falukorven till en cm tjocka stavar. Servera stroganoffen med riset och ärterna. Bryn korven och purjolöken i smör-&rapsolja i en stekpanna
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Vi har njutit av vårvädret, grillat korv och pysslat en hel del utomhus. Korv blev det över från grillningen så den fick bli en riktigt, härlig mustig korvgryta idag med rotfrukter i smakrik buljong
Lägg moset vid sidan av korven i formarna. Servera till korv och mos. Ta bort skinnet från korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Stek korven i mitten av ugnen, ca 10 minuter. 250 g falukorv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.