För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Jag dricker väldigt sällan sprit, men till julsillen är det gott med en liten nubbe
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Lägg ner i ättikslagen tillsammansmed kryddpeppar och lagerblad
Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Denna sats räcker precis till de 2 burkarna du ser på bilden. 4 - 6 msk hackad dill. 4 - 6 msk hackad persilja
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Inledde dagen med att baka grahamsbullar till frukosten. Med en tesked honung i degen kommer jäsningen igång snabbare och den lilla sockermängden förbrukas under jäsningen utan att brödet blir sötare
Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill. Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten
Nyfiken-Allan skulle kunna äta småspik och spillolja bara det är något han kan tugga på. Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas
Häll över i en ugnssäker form, gärna klädd med bakplåtspapper i botten och med avtagbar kant. Eller kanske kör ni idag på ett betydligt snabbare alternativ till de klassiska semlorna-semmelkladdkakan
PinterestTwitterFacebookGoogleE-postGillaGilla Laddar. Här är gott pastarecept med broccolisås. Nu när vardagen har börjat igen är det dags att återvända till matlådans underbara värld
Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
Jag gjorde mjukglass med hallon som är klar på mindre än 5 minuter. Lite svårt att fota denna godsak då man måste äta den genast Till4-6 portioner. Blanda alla ingredienser i en mixer och kör den på full effekt i nån minut tills allt blandats ihop och blivit mjukglass Servera genast 4-6 portioner
Svamppizza med getost, fikon och serrano. En underbart god höstpizza med mustiga smaker. Det blev till att testa nya och underbara smakkombinationer på pizzan häromkvällen
Serveras med lättvispad grädde och blåbärssylt. till festen. Vispa 3 ägg, blanda i en tub med risgrynsgröt (eller gärna egentillverkad. Rör ner 2 dl vispgrädde, 1/2 dl finhackad mandel (uteslut om man vill) mortla 0,25 g saffran (för lite lagom smak) tillsammansmed 2 msk socker och häll i smeten i muffinsformar i muffinsplåt (eller smord form) och grädda i ugnen ca 30 minuter på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.