Den lilla tänker jag ge bort till en person som jag vet älskar inlagdgurka. Gott på leverpastejsmörgås, eller att ha som tilltuggtill maten hela långa vintern
Jalapeño är en perfekt smakkompis tillinlagdgurka, det smakar svensk sommar med bett. Jag la till röd mild chili och lite skivad lök också, det är valfritt – smaksätt med vad du har
Grunden tillinlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Kommer ihåg när jag gjorde inlagd sill för första gången och hällde på den varma lagen och sillen blev kokt, inte riktigt vad jag ville ha
Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna. Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik
Eller hackad dill om den är till fisk. Inlagdgurka håller sig i kylen någon vecka. Skölj gurkan. Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid
Lycka till. Skiva gurka i tunna skivor, har man inte en maskin som skivar, så ta en osthyvel. Lägg i gurkan och strö över lite persilja, bara som dekoration
Tillsätt senapsfrön, ättikssprit, socker, vatten, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad. Inlagdgurka med senapsfrö håller sig minst ett år oöppnad i kylen
1 dl majonnäs 1 msk fransk senap 1 msk svensk senap 10 st cornichoner ( inlagdminigurka ) , hacka 1 salladslök, hacka salt & peppar 2 msk finhackad persilja Blanda ihop alla ingredienser och den räcker till 4 hamburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.