Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Och - hurra, jättegod. Det ena är att ta 57% istället för 70% choklad, och att ha i en eller ett par teskedar vaniljsocker. Det är smakligt och gott med ordentlig chokladsmak, som det blev med den 70%-iga chokladen, men vi har redan mängder av godis med mörk choklad till vårt gottebord. Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. 375 g. 25 g smör. 250 g mörk choklad. ca 15 x
50 g smör. 150 g vit choklad. fudge, grädde, juleskum, juleskumsfudge, recept, skumtomtar, socker, tomteskumsfudge, vit choklad 50 g smör. 10 skumtomtar 150 g vit choklad
Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Stekt ankbröst med korintsås, 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Korintsåsen. 2 dl rött portvin2,5 dl vatten2,5 msk viltfond1 dl korintermaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. 2,5 dl vatten. 2,5 msk viltfond
0,5 + 1,5 dl vinglögg. 0,5 – 1 tsk sambal oelek. Häll i 0,5 dl vinglögg och låt marinera minst 1 timme. Rör i fond, 1,5 dl vinglögg, soja och sambal oelek. Koka ca 45 min, lite beroende på vilket kött du använder. Koka ca 15 min. Låt koka 3-5 min. 1,5 dl vinglögg
5 kryddpepparkorn. 4 hela nejlikor. Låt koka upp och sjud under lock på svag värme i 1½-2 timmar eller tills köttet är mört. 5 kryddpepparkorn. 4 hela nejlikor
Den här salladen skulle säkert göra sig bra på julbordet som ett komplement till alla kött- och fiskrätter, så jag tror jag tar med en laddning ner till Skåne där vi ska fira jul
Vi brukar ha en massa sorters julgodis, men i år har vi bara gjort en variant - än så länge. Men dessa som gömmer sig bakom lucka nummer 20 är så lättgjorda så de ska jag nog göra redan i morgon. 4 Mars chokladbitar (à 51 g). 50 g (ca 4 dl) rice krispies. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. 4 Ma. 51 g. 50 g. ca 4 dl
Jag måste erkänna att jag föredrar hallon- före lingonsmaken men Mamma tyckte det var riktigt gott med lingonens lite kärvare smak till den mjuka, milda saffransmaken
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Microknäck - grundrecept ca 30-35 st. Mikra på full effekt 4 minuter. Ta ut och rör om och mikra ytterligare 4 minuter på högsta effekt. Rör ner 2-3 droppar pepparmyntsolja/pepparmyntsarom i smeten, garnera med lite hackade polkagrisar ovanpå. Kokosknäck till vänster och pepparkaksknäck till höger ca 30-35 st
25 g smält smör. 5 dl vispgrädde. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar (enligt receptet, vi åt av den efter ca 2 timmar och det funkade utmärkt). Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. 25 g smält smör. 5 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.