Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Griljera julskinkaIngredienser1 kg färdigkokt skinka1 äggula2-3 msk skånsk senap (grovmalen)½-1 dl ströbrödInstruktionerSätt ugnen på 225Skär bort svålen på skinkan och lägg i en ungsform. Strö över ströbrödet så det täcker snittytan och griljera den i ca 10-15min. Griljera julskinka from Matskafferiet 1 kg färdigkokt skinka
Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Ställ in skinkan mitt i ugnen och griljera tills den fått färg, ca 15 minuter. Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering
Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också. Koka kålroten i alla kryddor i ca 1-2 h beroende på storlek
Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. Så här gör du. 20 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tag bort ev nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat
Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Idag bjuder jag på julig mat med apelsintema. Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Griljera en skinka kan man verkligen göra på tusen och ett sätt. Så har du inte hunnit griljera din skinka än så kan jag verkligen rekommendera denna version
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.