Imorse fick jag sällskap av min lilla tjej på min löprunda. Tänkte tipsa om rätten vi åt ikväll. Smördegsinbakad fläskfilé och köttet blev väldigt saftigt och gott
Jag är dock så himla imponerad av min kropp, när jag blev förkyld för några år sedan blev jag sängliggandes i veckor och idag är jag redan ute och kan springa en lugn löprunda
Varit ute på en kort löprunda med Embla, styrketränat lite och druckit kaffe i solen. Inlägget Sockerfri rabarbersaft recept – så gör du dök först upp på Rawness
Lite extr fint och gott blir det om du serverar fudgen på vackra loppisfyndade fat. Nyligen testade jag att föra fudge på jordnötssmör och kokosolja och det blev SÅ gott
Finaste loppisfynden åkte fram, våra fiskbestick som nästan kostade gratis. Hej fredag. Vi är just hemkomna från dagens middagsinköp, där det mesta av måltiden köptes hos fiskhandlaren på stadens torg
Jag föredrar ostvax som man enkelt smälter i en gryta avsedd för ändamålet (loppisfynd). Ysta hemma – vitmögelost Recept 10 liter ystmjölk ohomogeniserad (köpt lantmjök eller gammaldags mjölk) Filmjölk (1 dl) Ostlöpe, 2–3 msk) Salt, 20 gram (cirka 3 tsk) Paraffin Läs också. Så gör du din egen kesoSå här gör du ost – steg för steg1. Om du använder pastöriserad mjölk värmer du mjölken till 30–32 grader. Opastöriserad mjölk behöver värmas till 63–65 grader innan den kyls till 30–32 grader. I med löpen Mät upp 2–3 msk ostlöpe (köps på apoteket), ju mer ostlöpe du använder, desto snabbare stelnar mjölken. Fortsätt att röra försiktigt i grytan i ytterligare 15–20 minuter (med en slev). Kontrollera temperaturen och stäng av spisen när ostmassan nått 38–40 grader. Förvara osten svalt över natten (10–15 grader), gärna på en ostmatta (rist) så att överbliven vassle rinner bort. Förvara svalt (10–15 grader) i omkring en vecka. Vänd osten 1–2 gånger om dagen. Lagra osten i 10–15 grader under minst 45 dagar, gärna i upp till sex månader. Så gör du egen salami utan tillsatser – steg för steg 10 liter
Just nu är han ute på en löprunda så jag tänkte passa på att skriva ner ett recept på supersmarriga havrekakor / havreflarn som jag gjorde i slutet av maj
Heta chilikikärtor. Gott och nyttigt. Länge sedan jag postade middagstips. Men när en gör något så gott och simpelt som detta så vill man ju bara dela med sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.