1-2 dl
vitt vin (den som inte vill använda vitt vin kan ta buljong eller lite vatten och pressad citron – då med mindre mängd vätska än om vore vin. Ta i stället mer grädde sen)
10-15 soltorkade
tomater, blötlagda och skurna i bitar
3-4 tomater,
skurna i bitar (gärna ett gäng cocktailtomater om man har) alternativt hela tomater eller cocktailtomater på konservburk
2-3 msk
tomatpuré
1 liten
eller ½ större zucchini, delad på längden och skuren i ganska tunna bitar
En enkel och god pastasåsmed Kyckling. Strimla kycklingfileérna (eller stek dem hela och skiva dem sen), i med pressad vitlök, paprika och champinjoner och låt fräsa mjuka
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Det är ju lugnt, tänkte jag och började genast fundera på om man skulle göra en god tårta med nötbotten eller en brownie med glass
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.