Jag gjorde en citronkräm av äggulorna som blev över från botten (perfekt att kunna göra något med dem och inte bara slänga bort dem eller ge dem till hundarna som jag normalt sett gör), en vaniljkräm och mosade blåbär
Smält smöret och blanda med mjölken. Börja med botten. Vispa ägg och strösocker poröst. Lägg handen på kakan och skär den med en lång kniv så att du får tre bottnar
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Man kan självklart göra bara själva moussen i receptet som en dessert, för den är ljuvlig i sig. Vispa den resterande grädden med vaniljen och rör sedan samman med äggkrämen
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Den här saftiga kakan är gjord helt i en stekpanna med högre kanter, eller i en så kallad Happy Pan med en fyrkantig form
Riv mandelmassan och blanda med äggen. Servera med vispad grädde. Smörj och bröa en rund slät bakform. Hyvla nougaten, med en osthyvel, och lägg ovanpå den varma kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.