Livelagad Fjällröding på Malmöfestivalen
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 2 filéade fjällrödingar i fyra bitar
  • Salt
  • Citron
  • Smör
  • 4 -6 jordärtskockor
  • 4 potatisar
  • 2,5- 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • vitpeppar
  • 0,5 morot
  • 1 gulbeta Skalet av en zicchini
  • 1 dl vitvinvinäger
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • Timjan
  • 1 Skala jordärtskockor och potatis och skär i små bitar. Lägg i kastrull och tillsätt vispgrädde och vatten. Salta. Låt puttra tills de är mjuka och rör ofta så det inte bränns. Tillsätt mer vispgrädde om vätskan börjar koka in och rotfrukterna inte är mjuka. Mixa med mixerstav och smaka av med salt, vitpeppar och citron.
  • 2 Skala morot, gulbeta och zuccini i tunna strimlor med potatisskalare eller mandolin.
  • 3 Lägg i kastrull och tillsätt vatten, socker och vinäger. Koka upp och låt sjuda i ca fem minuter. Ta av plattan och låt svalna i lagen.
  • 4 Sätt ugnen på 120 grader 5 Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form. Salta och spritsa lite citron över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.