Vad gör Patricia när hon hittar en förpackning med lite frusna lingon i frysen. (Sötströ är ett sötningsmedel som har samma konsistens som vanligt strösocker, men detta är kalorifritt)
Krama ur gelatinbladet och blanda det med gräddkoket. Blötlägg gelatinet i vatten cirka 10 minuter. Smält ihop lingon, socker och flytande grädde i en kastrull på spisen
Den i vanliga fall så morgontrötta Ida är redan vaken och har även hunnit med att äta frukost. Hon får mysa i sängen med iPaden ett tag till innan vi ska ge oss iväg mot skola och jobb
Koka upp lingonen med sockret i en kastrull. Blanda i hop de avsvalnade lingonen med grädden. Gott och syrligt, passar bra ihop med en vitchokladmousse
lingonmousse, blåbärsmousse, hallonmousse och vit chokladmousse. Ni som hängt med ett tag på den här bloggen har säkert sett den här moussen i flera varianter genom åren
Ett gott och juligt tillbehör till pajerna var denna lingonmousse som jag också kunde förbereda. De här småpajarna med julskinka var enkla att förbereda, fina på buffébordet och goda att äta
Lingonmousse. Jag är väldigt förtjust i det här receptet som jag gör med alla möjliga typer av bär och frukter beroende på vad jag har hemma och känner för
) Så klart med måtta, men ibland så svänger vi faktiskt till lite efterrätt också även om det bara är "vi själva" som ska sitta runt matbordet och inga gäster
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
Lingonmousse. Testa med en provsticka. LINGONMOUSSE. Smöra och bröa två stycken springform med en diameter på 10 cm. BOTTNAR 2 dl kokta vita bönor 2 mogna bananer 4 tsk bakpulver 2 tsk pepparkakskrydda LINGONMOUSSE 1 dl kokta vita bönor 1 mogen banan 1 1/2 msk kokosolja 1 dl tinade lingon
Lingonmousse & vit chokladmousse. Hallonmousse & Päronchoklad (ljus chokladganache med Xanté i). Hallonkompott & philadelphiamousse med bitar av vit choklad
Mixa lingonen i matberedaren med kniven monterad. Vispa grädden medelfast. Skeda upp moussen i rånkorgarna vid serveringen och dekorera med några lingon och myntablad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.