Skölj och skär äpplena i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda äpple, lök, chili, lingon, socker, vinäger, russin, kanel, kryddpeppar och chiliflakes i en gryta, och koka på svag värme utan lock, ca 40 minuter
Jag hittade en påse med förra årets lingon när jag rotade i frysen. Eftersom vi äter väldigt sällan sylt men chutney då och då testade jag att koka chutney av dessa lingon
2 dl lingon. 1 hackad röd lök. ½ msk smör. 3 msk sirap. 3 msk balsamvinäger. ½ hackad färsk chili. svartpeppar. Koka alla ingredienser på svag värme i en kastrull
2 dl lingon. 1 hackad röd lök. ½ msk smör. 3 msk sirap. 3 msk balsamvinäger. ½ hackad färsk chili. svartpeppar. Koka alla ingredienser på svag värme i en kastrull
Lingonchutney. Dela färsen i 8 lika stora bitar och forma hastigt pannbiffar av dem, salta och peppra. Gör dem något plattare än du tänkt dig då de krymper ihop och blir högre under tillagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.