Oftast slänger jag ner den i en sallad med quinoa, men denna gång blev jag så himla sugen på pasta. Eller okej, pasta och pasta - jag vet inte om italienarna godkänner risnudlar som pasta, men för mig är det ett perfekt glutenfritt substitut till normal spaghetti eller tagliatelle
Barnen leker med sina kusiner och har jätteroligt tillsammans som alltid. Ikväll tycker jag att vi bjuder på en asiatiskt inspirerad kyckling med wokade grönsaker - gott, fräscht och helglyxigt
4 4 port risnudlar Grönsaker 150 g sockerärtor ca 60 g salladslök 1 röd spansk peppar 2 dl alfalfagroddar Dressing 2 msk sesamfrö 1 dl jordnötssmör 1 dl vatten 1/2 dl sweet chili 3 msk japansk soja 1 tsk ättiksprit (12%) Biff ca 500 g lövbiff 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Tänk er kuber av aubergine stekta i (visserligen) rikligt med olivolja och vitlök, stekt spenat och risnudlarmed lite sås av limesaft, fisksås och sesamolja
Häll på buljongen och toppa med fänkål, räkor, salladslök och limemayo. Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå tills nudlarna mjuknat
Risnudlarmed ostronskivling är en enkel rätt som går att servera kall eller varm. Receptet är veganskt men det går att toppa med räkor, ägg eller något annat protein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.