Gör så här: Sätt på en kastrull med saltat vatten. Skala 5 st potatis, och skär dom i tärningar. Ha lika mycket blomkål som det är potatis och även samma med broccolin. Alltså samma mänga av alla tre, delade i mindre mindre bitar. Lägg det i det kokande vattnet. Sätt nu på 1 dl vispgrädde i en annan kastrull, smaka av med salt och svartpeppar men tänk på att inte snåla då det ska i moset sen. Känn efter när din potatis är mjuk, jag la även i lite hackad grönkål precis innan jag hällde av vattnet. Mosade bara de mjuka potatisdelarna, blomkålen och broccolin med en gaffel, dock lämnade jag det med lite bitar i för det tycker jag är godast. Ni får mosa hur mycket ni tycker ni vill, och samtidigt ha er varma vispgrädde tills det blir en mos, så ni knke inte behöver all vispgrädde. Ett hälsosamt, näringsrikt och ljuvligt gott mos ? Hoppas verkligen ni testar! <3
Enkelt gott och mättande. portionsbitar lax a´125 gr… Lägges i en eldfast form o kryddas med citronpeppar o citron eller limesaft ca 2 msk Bakas i ugn 175 gr ca 30 min… Broccollimos 600 gr potatis delas i mindre bitar 1 stort stånd broccoli eller samma mängd fryst salt kokas mjukat tillsätt ca 1 dl lättmjölk o 1 msk flytande margarin o gör potatis mos. 600 gr potatis
Lägg potatisarna på en plåt. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Skala potatisenoch skär i jämnstora klyftor. Att rosta potatis med grönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
För potatisen ska behålla skalet och därmed alla nyttigheter. Kraschade potatisar är ett tillbehör som kommer att göras fler gånger i mina två små kök, det är då ett som är säkert
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.