Gör så här: Kläck ner 4 st ägg i en skål, vispa vispa vispa vispa tills det är lite fluffigt. Ha i 3 stora msk chiafrön, 2 msk sesamfrön, 1 nypa salt, 2 tsk bakpulver, 1,5 msk fiberhusk, 5 dl riven ost och här kan ni välja själv vilken ost i ska använda, jag älskar ju västerbottensost men hade tyvärr inte det hemma imorse men det blir bra med vilken som. Blanda allt och sätt på ungen på 210 grader. Lät degen få stå och dra ihop sig tills ungen är varm. Lägg ut ca 10 st bollar på bakplåtspapper och toppa med vallmofrön, ha dom sedan i ugn, i ca 15 minuter tills dom fått en fin färg. Sen njut fina ni <3
(och framförallt så kan ju hela familjen äta dem, eftersom de är glutenfria. Ostfrallor är nåt jag bakar titt som tätt, de är så himla goda och hela familjen älskar dem
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.