Garnera med finhacka persilja. I denna färgstarka marockanska linssoppa fick jag återigen användning av de saltinlagda citronerna som jag gjorde för ett tag sedan
Av tipset blir det en soppa med några av våra smakfavoriter, citron, vitlök och persilja, och röda linser - denna kanoners stapelvara som vi alltid försöker ha på lut i skafferiet
Toppa med finhackad persilja och mynta och servera med bröd. Tillsätt linser och kryddor, slå sedan på buljong och pressad citron och låt koka 15 min. 2 st citroner , rivet skal och pressad saft. 1 msk persilja
4 Kyckling 900 g fast potatis 2 rödlökar 2 förkokta majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar 4 kycklingklubbor 250 g körsbärstomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehack 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm 2 dl smetana 1 vitlöksklyfta salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.