I somras efterlyste vi recept medröda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. Och nu när höstkylan bitit sig fast så är det gott med en värmande soppa
Vi käkade den smakrika soppan med köpt orientaliskt tunnbröd. I denna färgstarka marockanska linssoppa fick jag återigen användning av de saltinlagda citronerna som jag gjorde för ett tag sedan
Fräs linser, potatis och lök snabbt i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med smörgås med grillad kyckling, sallad och basilika
Mättande är den också, proppad med potatis och röda linser. Denna libanesiska linssoppa är riktigt trevlig med god smak av citron, spiskummin och persilja
Servera soppan medbröd och ost. 1 stor finhackad gul lök1-2 msk olja eller smör1-2 tsk paprika pulver3 dl röda linser1 1/4 liter svag buljong2 råskalade tärnade potatisarCa 2 msk tomatpuré 1 tsk salt + lite svartpepparFräs löken i en kastrull på låg värme och få i så lite fett som möjligt. 3 dl röda linser
Börja med att skölja linserna, skala eller borsta potatisen och ansa och skölja purjolöken. Fräs purjolöken, potatisen och eventuella andra grönsaker du tillsatt i matfettet på medelvärme, strö över paprikapulvret och rör om
Smaka av medcitron. citron. röd chilifrukt, urkärnad och hackad. Servera med små skålar av olika tillbehör, till exempel crème fraiche, fetaost, skinka, korv, wokad salladskål eller grillade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.