Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick tillfiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås tillfisk, faktiskt
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och. Det går även att byta ut till annan vit fisk. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Tillsättfiskbuljongtärningen i kastrullen och värm upp under vispning. Tillsätt på slutet färskpressad citron efter smak men koka inget mer det kan bli beskt
Passar jättebra till panerad fisk. Passar jättebra till panerad fisk. 4 port3 dl gräddfil1 dl lätt creme fraiche½ dl hackad dill½ dl hackad gräslök4-5 msk bostongurkasalt, citronpeppar1 msk citronsaftBlanda ihop alla ingredienbxerna och låt stå i kylen minst 30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.