Ställ kallt till serveringen. 1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar. 12 msk chardonnayvinäger, eller vit balsamvinäger
Det var en rätt som ofta fanns på bordet till kvällsmat hos farmor och farfar. Rör i mjölet och tillsätt mjölken under omrörning, tillsätt buljongen och låt koka på svag värme några minuter
Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Stäng av plattan och rör i osten, rör om försiktigt till osten löst sig. Tillsätt 2 tsk salt, grädden och mjölk så det mer än väl täcker. Om stuvningen är för tunn reder ni med maizenaredning och låter koka 1 minut till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.