Koka potatisen med skalet på. Lägg tantröra på 4 bitar pumpernickel och garnera med rödlök, rom och lägg en dillkvist överst. 1 pumpernickel, runt. 150 g kallrökt lax 1 ättiksgurka 2 potatisar 2 ägg, hårdkokta 0,5 kruka gräslök 0,5 dl crème fraiche 4 msk majonnäs 1 nypa salt 1 krm vitpeppar 1 pumpernickel, runt
Stek brödet i rejält med smör på medelvärme tills gyllene och krispigt. Lägg laxröran på brödet, toppa med majonnäs, isad fänkål, forellrom och krasse 4 st toastbröd
Till midsommar gjorde jag laxtartar som jag sedan la på kavring och serverade dem till sill-lunchen. Laxtartar kan serveras som en förrätt, som tapas eller till en buffé
Lägg en ägghalva på varje laxtorn, toppa med en klick misomajonnäs och löjrom. Finhacka den råa laxen. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner äggen för att sjuda i 4 minuter
Klicka upp påpumpernickelrundlar och toppa med dill och eventuellt lite rödlök. Låt ansjovisen först rinna av och sedan torka upp på ett hushållspapper
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.