Finhacka laxsorterna, blanda och mal iordentligt med peppar. Forma fyra ”puckar” med hjälp av ett runt kakmått eller gör en snygg hög på fyra assietter
Blanda alla ingredienser samman och låt stå i kylskåpet medan du gör de andra förberedelserna. )Blanda samman allting med citron-oljann just före servering
Men detta kommer ta ett tag att bygga upp så sålänge bloggar jag kvar här, och här kommer ett recept på en Laxtartar smaksatt med Citrus och Stjärnanis, serverad med rostat vitlöksbröd och Grön ärtpure
½ st chili - efter smak. ½ knippekoriander - efter smak. ½ tsk flingsalt. Så här gör du 15 min Skär lax ifinfinabitar Skär avokadon i små tärningar Blanda soja, limesaft och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vilai kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt) Bygg dinlaxtartar med lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen. (Jag använder runda formar som man tex trycker ut pepparkakor med) Strö över flingsalt och sesamfrön och serveras gärna med en skiva rostat bröd eller något gott knäckebröd Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 200 g laxfilè. 1 msk färskpressat limesaft
Härliga smaker med inspiration från Asien. Dressing. Blanda ihopdressingen, ta den mindre mängden till att börja med, smaka av och tillsätt ev lite mera av de goda smaksättarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.