öser, vrider och vänder på rostbiffen medan den långsamt svalnar. Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Jag åt min tillsammans medsötpotatis/rödbetsmos, paprika och rivna morötter. Sötpotatismos har jag gjort innan, men idag exprimenterade jag med att ha rödbetor i
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron ochrivet skal i en skål och rör runt. Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar
Jag serverade medsötpotatis i ugn och broccoli. Igår lagade jag fisk till middag enligt ett av mina absoluta favoritrecept - torsk i ugn med purjolöksgrädde
Lägg grönkål och lök i en bunke och tillsätt citronskaloch saft, honung, olja och salt. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda medsötpotatisen i en stor ugnsfast form
Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt. Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda medsötpotatisen på en plåt. Tillsätt en klick smör och lägg ner svampen så att den får steka med några minuter på varje sida på mellanvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.