Garnera med laxrosor och dill. Skölj och skär i skivor, och fräs i en stekpanna med smör. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, dill och smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till en smulig massa
Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degen Den här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen med en gaffel. Smaksatt med salt och peppar. Blanda ihop romsåsen och servera den till pajen tillsammans med en sallad
Kan med fördel göras dagen innan. ½-1 dl hackad dill. ½-1 dl hackad dill. Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar
Vispa samman grädde med ägg, dill och citronsaft. Fyll pajskalen med stekt purjolök och lax. 11 liten bunt finhackad färsk dill. 1Snitta purjolöken längs med och skölj noga
Fyll pajskalet med laxen, purjolöken, den rivna osten och valfri mängd färsk dill. Denna paj är väldigt fräsch och god med massa nyttiga fetter från laxen och mandelbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.