Här gör jag om lite i min favorit Fiskgryta med grön curry och kokos. Strö över basilikan och koriandern och servera med limeklyftor och osaltat jasminris
Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint. Fräs lök, vitlök, palsternacka, citrongräs och curry i smör eller olja i en stor kastrull
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Servera med ris eller potatis. Tips till helgen. Denna rätt är fantastiskt god. Krämig och enkel att göra. Limen gör att smaken blir godare och fräschare
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Servera laxgrytanmed ris och tomater. Smaka av med salt och peppar. Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner tillsammans med grädden och smulad buljongtärning och låt koka 4–5 minuter
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
En sån här dag passar det bra att värma sig med en Laxgrytamed Thailändska smaker. Stek purjon på medelvärme tillsammans med hackad vitlök och chili i rapsolja
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Garnera med resten av salladslöken, räkor, sockerärter och dill. Servera med kokt. 5 msk hummerfond Garnera med. 150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt 50 g sockerärter dillkvistar Servera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.