Skala potatisen och skiva dem i 4-5 mm tjocka skivor. Skär skivorna i 4-5 mm breda strimlor.
Lägg all strimlad potatis i en bunke med kallt vatten.
Skala och skiva löken tunt.
Stek löken i Milda flytande i stekpannan. Låt löken steka sakta tills den är guldgul och mjuk, det tar ca 3 minuter.
Smörj en ugnssäker form generöst med margarin. Låt potatisen rinna av väl i ett durkslag. Varva potatisstrimlor, lök och lax, salta och peppra lätt. Börja och sluta med potatisstrimlor.
Häll över Milda mat & visp, släta till ytan. Strö över ströbröd och ringla över margarin.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda tills potatisen är mjuk, ca 50-60 minuter. Frestelsen ska vara gyllenbrun, med mjuk och mosig konsistens. Tips: Tillaga gärna i portionsformar och grädda dem i ca 25-30 minuter.
Håller på att förbereda en Laxfrestelse till fredagsmyset. 4 skivor grov rågbrödsmör till brödet4 hårdkokta ägg150 g kallrökt lax eller byt mot Räkor2 msk finhackad rödlök1 msk kapris150 g färskostGarnera Laxfrestelsen medstrå av gräslök, liten citronskiva, små laxbira
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.