Laxburgare med kålsallad och persilje- och vitlökskräm
orjan.carlbring
orjan.carlbring

Laxburgare med kålsallad och persilje- och vitlökskräm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Laxburgare med kålsallad och persilje- och vitlökskräm
  • 4 portioner
  • 600 g laxrens eller 4 laxfiléer à 150 g
  • 2 äggulor
  • 8 tunna skivor surdegsbröd
  • Olivolja till pensling
  • Smör och olivolja till stekning
  • Salt och vitpeppar ur kvarn
  •  
  • Kålsallad
  • 2 morötter, gärna gul och orange
  • ¼ spetskål
  • Saften från ½ citron
  • En nypa strösocker
  • Salt och vitpeppar ur kvarn
  • Lite hackad färsk persilja till garnering
  •  
  • Persilje- och vitlökskräm
  • 1 vitlöksklyfta 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl grekisk yoghurt, 10 % 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt och vitpeppar ur kvarn
  • ANNONS
  • EXTERN LÄNK
  • Ingen vinexpert? Lugn, Vinguiden hjälper dig att hitta rätt vin till laxburgaren! Beställ enkelt online.
  • VINGUIDEN
  •  
  • Gör så här
  • Värm ugnen till 175 grader. Lägg ut brödskivorna på bakplåtspapper i en ugnsform och pensla dem med lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 10–12 minuter, tills de är gyllenbruna och spröda. Låt svalna och lägg åt sidan.
  • Skala morötterna. Strimla morot och kål tunt. Lägg i en skål, häll i citronsaften och tillsätt sockret. Smaka av med salt och peppar och strö över lite persilja. Låt stå i kylen till servering.
  • Skär fisken i grova bitar (om du har portionsbitar) och lägg bitar eller rens i en matberedare tillsammans med äggulorna. Salta och peppra. Pulsa matberedaren ett par gånger tills det blir en grov fiskfärs. Ta upp smeten och forma till fyra burgare.
  • Skala och finhacka vitlöken. Blanda med Philadelphiaost, yoghurt och senap. Smaksätt med persilja, salt och peppar.
  • Stek burgarna i smör och olivolja i het stekpanna några minuter på varje sida. Servera i rostat surdegsbröd och toppa med persilje- och vitlökskrämen och kålsalladen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.