Laxburgare med kålsallad och persilje- och vitlökskräm
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Laxburgare med kålsallad och persilje- och vitlökskräm
4
portioner
600 g
laxrens eller 4 laxfiléer à 150 g
2
äggulor
8 tunna
skivor surdegsbröd
Olivolja till pensling
Smör och olivolja till stekning
Salt och vitpeppar ur kvarn
Kålsallad
2 morötter,
gärna gul och orange
¼
spetskål
Saften från ½ citron
En nypa strösocker
Salt och vitpeppar ur kvarn
Lite hackad färsk persilja till garnering
Persilje- och vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
200 g Philadelphiaost
1 dl
grekisk yoghurt, 10 % 1 tsk dijonsenap
2 msk
hackad persilja
Salt och vitpeppar ur kvarn
ANNONS
EXTERN LÄNK
Ingen vinexpert? Lugn, Vinguiden hjälper dig att hitta rätt vin till laxburgaren! Beställ enkelt online.
VINGUIDEN
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Lägg ut brödskivorna på bakplåtspapper i en ugnsform och pensla dem med lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 10–12 minuter, tills de är gyllenbruna och spröda. Låt svalna och lägg åt sidan.
Skala morötterna. Strimla morot och kål tunt. Lägg i en skål, häll i citronsaften och tillsätt sockret. Smaka av med salt och peppar och strö över lite persilja. Låt stå i kylen till servering.
Skär fisken i grova bitar (om du har portionsbitar) och lägg bitar eller rens i en matberedare tillsammans med äggulorna. Salta och peppra. Pulsa matberedaren ett par gånger tills det blir en grov fiskfärs. Ta upp smeten och forma till fyra burgare.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda med Philadelphiaost, yoghurt och senap. Smaksätt med persilja, salt och peppar.
Stek burgarna i smör och olivolja i het stekpanna några minuter på varje sida. Servera i rostat surdegsbröd och toppa med persilje- och vitlökskrämen och kålsalladen.
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.