Smält smör och pepparrot Av. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Slå på äggvispet och grädda i 20 minuter. 200 g rökt lax i skivor eller bit. 200 g rökt lax i skivor eller bit 500-600 g grönsaksblandning, fryst 4 st ägg 1 dl ost, gärna Västerbotten, riven 3 dl grädde smör
Salta och peppra. 1Blanda ihop vispgrädde, crème fraîche, dill och dijonsenap i en skål. 1Häll såsen över din torskgratäng och sätt in i ugnen i ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.