Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 1 liter fiskbuljong Blomkålspuré: 500 g färsk blomkål 2½ dl Kelda® mellangrädde 1½ dl Arla® mjölk salt och peppar ½ msk citronsaft
Krydda den med flingsalt, pressad citron och hackad vitlök. Smöra en form och lägg i laxen. Blomkålspuré var ett gott och bra alternativ till potatismos om man vill äta mindre av kolhydraterna vill säga
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.