4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sätt på det här långkoket redan onsdag eller torsdag kväll, kyl ner och ta fram på lördag och servera med saltgurka, rostad potatis och en krämig Cole Slaw
Jag älskar en riktigt bra och matig macka när det är utflykt. Tricket är att få till den rätta balansen mellan vått och torrt så det hela inte blir en total katastrof över hela kroppen
Detta är faktiskt riktigt bra sommarmat att bjuda på också. Efter lunchen på Humlan med Johanna och Linda så ställde jag mig frågan här hemma varför vi inte lagat något som är så pass enkelt gott och sommarfräscht
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Pajdeg. 4 dl vetemjöl. 200 gr smör. 1,5 dl florsocker. 2 äggulor. En nypa salt. Vaniljsocker/rivet citronskal. Kör alla ingredienser i matberedaren till
Middagen är klar. Snabbt och lätt med marinerad fläskkarré, färdiga pommes strips, Eriks pepparsås (Erik Lallerstedts såser är vansinnigt goda, särskilt Chili bearnaisen) och Coleslow
Gudars så gott. Ja den här salladen som vi fick hos Karin och Calle (läs HÄR) för några kvällar sen blev jag helt in love i, så igår fick det bli det till kvällsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.