Denna gång blev det urbenad lammstek som jag marinerade på. Smaka av med salt och peppar. rotfruktsröran är krämig i sig uteslöt jag medvetet sås (men det skar lite i
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Rulla ihop steken och bind med ett bomullssnöre så den håller ihop. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten
Lammstekmed chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.