Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammstekenoch kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare
Lammstekmed massor av vitlök. Gnid in steken med salt och lägg i vitlöksklyftor ochrosmarin. Och nu tänker jag dela med mig av ett recept som för oss är lika självklart till påsk som julskinkan till jul
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Mest för syns skull serverades även klyftpotatis med vitlök ochrosmarin
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.