Lammkotletter med indisk äppelsås, berberisris och äppelchutney
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stora lammkotletter (eller fläskkotletter)
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  •  
  • Berberisris
  • 1 dl torkade berberisbär
  • 2 tsk smör
  • 2 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl basmatiris
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  •  
  • Sås
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 äpplen
  • t ex Alice eller Discovery
  • 1 msk olja till stekning
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ msk garam masala
  • 2 krm salt
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  •  
  • Äppelchutney
  • 4 äpplen
  • t ex Ingrid Marie
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl honung
  • 2 kanelstänger
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.