Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
jag behöver något krämigt och starkt med massa smak som kan pigga upp denna gråa fredag. Jag serverade min daal med kripsiga papadums, som är glutenfria då de görs antingen på kikärtsmjöl, potatismjöl eller rismjöl
Krydda kotletterna med salt och peppar. Lyft upp dem och gör ren pannan. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök
Min indiska linsgryta med spenat och sötpotatis. Kombinationen linser och fullkornsris ger fullvärdigt protein, dvs är likvärdigt med animaliskt protein
Rör ut lite av chutneyn med natriumbensoaten och rör ner i grytan. Skala och kärna ur äpplena. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur
Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.