Eftersom jag ändrat ganska mycket i det ursprungliga receptet, och dessutom redan har en röra som kallas hummus har på bloggen, så har jag valt att kalla denna röra för kikärtsröramed sting
Underbart krämig röra med trevlig friskhet av citron som passar att serverat till grissini och cruditéer eller varför inte som fyllning i en wrap eller kanske som krämig sås till grillat eller som pålägg
Sedan häller jag i havregrädde, och kryddar med kardemumma, kanel och nejlika. Istället för att be dem köpa hem en burk tahini som de sedan kommer glömma bort i kylskåpet, så gjorde jag en supersnabb kikärtsröra att ha på smörgåsen
Jag älskar hummus och här är en kanongod variant med harissa. Smaka av med salt och peppar. Kanongod kikärtsröramed harissaca 250 g kikärtor (eller 1 burk)ca 1 msk harissa1-2 msk kallt vattensalt, pepparMixa kikärtor och harissa och späd med vatten till önskad konsistens
Här ovan har jag serverat kikärtsröran tillsamman med fikon och ricotta inrullade i parmaskinka. en konserv med dessa ärtväxter går ju att hitta över hela jordklotet
Hummus är en arabisk kikärtsröra som ska innehålla tahini, en sesampasta, men eftersom jag inte hade det hemma så körde jag utan och det gick bra det också
Tillsätt citron och smaka av med salt och peppar,. Toppa med mycket persilja och njut omgående. Tahini hit och tahini dit finns med i många recept men jag tycker den tar över så smaken av kikärtorna försvinner
goda och mättande vegan-wraps med de här enkla stekpanne-bröden. tunnbröd med bovete och potatis eller Quinoa-chapati (naturligt glutenfria, få ingredienser och snabba att göra)
Den här gången åt vi vår bakade potatis med en kryddig kikärtsröra och en svalkande currydressing. Bakad potatis med lite smör, salt, riven ost och en god röra är otroligt gott tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.