Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Eftersom jag ändrat ganska mycket i det ursprungliga receptet, och dessutom redan har en röra som kallas hummus har på bloggen, så har jag valt att kalla denna röra för kikärtsröramed sting
Underbart krämig röra med trevlig friskhet av citron som passar att serverat till grissini och cruditéer eller varför inte som fyllning i en wrap eller kanske som krämig sås till grillat eller som pålägg
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Sedan häller jag i havregrädde, och kryddar med kardemumma, kanel och nejlika. Istället för att be dem köpa hem en burk tahini som de sedan kommer glömma bort i kylskåpet, så gjorde jag en supersnabb kikärtsröra att ha på smörgåsen
Jag älskar hummus och här är en kanongod variant med harissa. Smaka av med salt och peppar. Kanongod kikärtsröramed harissaca 250 g kikärtor (eller 1 burk)ca 1 msk harissa1-2 msk kallt vattensalt, pepparMixa kikärtor och harissa och späd med vatten till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.