Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Arbeta degen väl med degkrokar. Forma degen till tekakor, lägg på plåt och nagga med gaffel. Det är inte säkert att det blir lika bra med någon annan mjölmix
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare
Eftersom jag ändrat ganska mycket i det ursprungliga receptet, och dessutom redan har en röra som kallas hummus har på bloggen, så har jag valt att kalla denna röra för kikärtsröramed sting
Underbart krämig röra med trevlig friskhet av citron som passar att serverat till grissini och cruditéer eller varför inte som fyllning i en wrap eller kanske som krämig sås till grillat eller som pålägg
Blir ca 12 st. Blod och rågmjöl blandas och får dra minst några timmar. (gärna över natten). Njure och ister är orginal men jag använder rimmat fläsk istället
Lägg gulorna i en skål och blanda med strösocker, vaniljsocker, créme fraiche och rivet citronskal, rör till sist i den pressade saften från citronen och rör om
Servera med ris och en sallad. Skär kycklingfilén i tärningar. Bryn dom. Salta och peppra. Blanda alla övriga ingredienser i en låg vid kastrull, låt det koka upp
Sedan häller jag i havregrädde, och kryddar med kardemumma, kanel och nejlika. Istället för att be dem köpa hem en burk tahini som de sedan kommer glömma bort i kylskåpet, så gjorde jag en supersnabb kikärtsröra att ha på smörgåsen
Harissa är en krydda som man kan göra de godaste recepten med. Servera med ris eller couscous. 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar). 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar)
Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar
långkok i tagine) där det tunisiska karaktäriseras av "harissa" (se recept nedan), "röd mat" och hetta, medan det marockanska är fruktigare, sötare och "gulare" med saffran, gurka, aprikoser och russin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.