Så alltså, dagens recept till er gott folk blir därför en riktigtsmaskiglammfärsbiff fylld med fetaost och smaksatt medrosmarinochtimjan, väldigt goda vänner till lamm är de örterna
filodeg. Lägg upp på tallrikar, ringla över honung, toppa med färsk timjanochparmaskinkachips. Du ser när det fått färg och fetaosten börjat smälta liteinuti
Vegetarisk kålrotslasagne medbönoroch fetaost (ca. Avsluta med såsen och toppa medriven. Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigtkrämigoch god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraicheoch massa gott
Servera med en sallad till. Skala ochfinhacka lök ochvitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Stek köttfärs, lök ochvitlöki smör tills allt fått lite färg
Bönsallad med fetaost, rödlök, persiljaochcitron. Jag tycker om att göra sallader medbönor, både för att de kan lagras länge och för att de blir ett mättande tillbehörtillmiddagen
Lägg irussinochbönoroch smaka av med salt och peppar. En god mättande paj som med fördel kan gräddas, kylas ned och skäras ifinabitar för att sedan värma upp imicron
Denna matiga sallad, innehållande bland annat matvete, stora vitabönor, soltorkade tomater, oliveroch fetaost, svängde jag ihop häromdagen (vart jag har fått tag iidéntill receptet kommer jag tyvärr inteihåg)
ev lite sambal oelek eller chiliflakes för lite hetta. 3 st vitlöksklyftor. 5 dl kokta vitabönor. 2 dl torkade vitabönor som du blötlägger och kokar själv. 2 msk olivolja. 1 msk salvia (eller andra torkade kryddor ex basilika, timjan, rosmarin)
Lite extra proteinoch fett adderades med att smula över fetaost, och pumpakärnor. Denna soppa lektes fram i köket, medinspiration att göra en söt och röd soppa på paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.