Lammfilen marinerade jag i vitlök, rosmarin, balsamvinäger salt, peppar och lite honung. Alla dessa människor som är aviga till lamm, vart har de fått de ifrån
½ liter kantareller. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Det blev en ögonöppnare och jag fick lära mig mycket om lammuppfödning i Sverige. I påskas gav jag mig av till en lammgård i Kåseberga (läs om det här) för att köpa lamm direkt från gården
I pajen hade jag bara i stekt rödlök, bacon ochkantareller. Kan meddela att den blev super god och man kunde äta den med gott samvete då jag hade gjort min egna nyttiga pajdeg
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Det ville sig så väl att det serverades grillat lamm från Bjumisträsk utanför Kalix
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm. Hittade receptet till det saltinbakta lammet hos Mark Sisson, men kom även över Pluras recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.