½ liter kantareller. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. 11 msk färsk timjan Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. 1 3 Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. 1Skär baconet i bitar och stek det i knaprigt. 1Vispa upp äggen och vispa i salt, peppar och timjan. Häll över osten och grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Smörstek hackad svamp ochkantareller, krydda med salt och lite svartpeppar. Har man inte tillgång till färska/frysta kantareller, så går det alldeles utmärkt att använda de konserverade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.