Genom åren har det blivit ett par jorgubbscheesecakes. Det är är absolut sommarfavorit. Jag är inte jätteförtjust idigestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
lite mer än rumstemp. Kör degen med degkrokar iminst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vikin kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmari rumstemperatur, alternativti kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i30-40minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 600 g vetemjöl special. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
Idag börjar vi med nåt nytt här på CEA. Min plan är att varje vecka lägga upp en veckomeny med recept som jag hoppas kan inspirera och underlätta vardagen för dig
Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Så var det smörgåstårtedags igen. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Eftersom att jag personligeninte är ett jätte stort fan av gräddtårtor så ville jag ha ett alternativ på midsommarafton och det fickbli en helt ny testtårta
Så var påsken över, bara sådär, och helt plötsligt är det den sjunde april och det känns som att det var igår det var snö, hagel och blåst (bor ju i och för sigi Göteborg så det HADE ju kunnat vara igår, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.