Strimla lövbiffen och pujolöken i strimlor. Stek köttet och när det är brynt lägg på purjolöken. Häll på vatten, creme fraiche och kalvfond eller en buljongtärning
Strimla lövbiffen. Skär champinjonerna i kvartar och stek den tillsammans med löken i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche, sambal, soja och låt koka upp
Lövbiffgryta med pasta 3-4 port. Måndag, ny vecka och ny månad. shit và tiden går fort. Så idag bjuder jag därför på en snabb och lättlagad gryta som passar bra mitt i veckan
Receptet kommer från en folder som följde med soyan. Ingredienser. 400 g lövbiff2 gula lökar1 dl syltlök3-4 msk kapris1 msk fransk senap1½ msk soya1 dl vatten1-2 msk köttfond2 dl creme fraichesalt, peppar
4 portioner. 700 g lövbiff, 250 g. kantareller, 2 st svenska äpplen (t ex. aroma), 1/2 st gul lök, 1 st vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 2 msk oxfond, 4 dl matlagningsgrädde, soya
Lövbiffgrytan tar lite tid innan den är klar, men det är en rätt som sköter sig själv i ugnen. Vi hade färdiga rösti till, men den är även god till ris eller pasta
)Kvällens middag blev en god lövbiffgryta med lök, jag gjorde dubbel sats så det blev mycket kvar, perfekt att lägga i frysen för dagar då man inte hinner laga mat
Lövbiffgryta med viltsmak500 g lövbiff1 gul lök1 liter kantareller (jag använde frysa & förvällda. Viltsmak i form av enbär, timjan, kantareller och svartvinbärsgelé kryddar den här grytan
En passande hösträtt, i originalreceptet ska det vara champinjoner i men eftersom vi hade flera påsar med kantareller i frysen efter höstens svampplock blev det kantareller istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.