Strimla lövbiffen och pujolöken i strimlor. Stek köttet och när det är brynt lägg på purjolöken. Häll på vatten, creme fraiche och kalvfond eller en buljongtärning
Strimla lövbiffen. Skär champinjonerna i kvartar och stek den tillsammans med löken i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche, sambal, soja och låt koka upp
Lövbiffgryta med pasta 3-4 port. Måndag, ny vecka och ny månad. shit và tiden går fort. Så idag bjuder jag därför på en snabb och lättlagad gryta som passar bra mitt i veckan
Receptet kommer från en folder som följde med soyan. Ingredienser. 400 g lövbiff2 gula lökar1 dl syltlök3-4 msk kapris1 msk fransk senap1½ msk soya1 dl vatten1-2 msk köttfond2 dl creme fraichesalt, peppar
4 portioner. 700 g lövbiff, 250 g. kantareller, 2 st svenska äpplen (t ex. aroma), 1/2 st gul lök, 1 st vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 2 msk oxfond, 4 dl matlagningsgrädde, soya
)Kvällens middag blev en god lövbiffgryta med lök, jag gjorde dubbel sats så det blev mycket kvar, perfekt att lägga i frysen för dagar då man inte hinner laga mat
Lövbiffgryta med viltsmak500 g lövbiff1 gul lök1 liter kantareller (jag använde frysa & förvällda. Viltsmak i form av enbär, timjan, kantareller och svartvinbärsgelé kryddar den här grytan
En passande hösträtt, i originalreceptet ska det vara champinjoner i men eftersom vi hade flera påsar med kantareller i frysen efter höstens svampplock blev det kantareller istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.