Skär löken i tunna skivor och fräs den i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den får färg. Tillsätt vinäger & honung, låt puttra i 4-5 minuter, tills den har antagit en tjock marmelad liknande konsistens
Recept. Maria E. sön, 2013-09-29 09. 25. 20min. (0). Bryn löken mjuk i oljan. Tillsätt resterande ingredienserna och låt det hela få puttra under lock i ca 20 minuter
Lökmarmelad. Toppa med lökmarmeladen. Ankbröst. Värm vattnet och rör ut saltet. Låt lagen kallna. Stick små hål i ankbröstet och låt brösten ligga i lagen 6 timmar
Lökmarmelad (om man inte vill göra egen, så köp den från t ex Délices de France Sverige. Lägg på två bröd med chèvre på varje tallrik och toppa med lite lökmarmelad
Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad. Lökmarmelad. Börja med lökmarmeladen. Tillsätt övriga ingredienser till lökmarmeladen och koka ihop till en mörk sirapsliknande marmelad
Tidsåtgång ca 30 minuterSkär gul och röd lök i ca 5 mm tunna skivor. Smält smöret i entjockbottnad kastrull och låt löken svettas genomskinlig i smöret
Ta ut pizzorna och toppa med lökmarmelad och pinjenötter. Gör pizzadegen enligt grundreceptet. Skiva löken och fräs den mjuk på svag värme i en stekpanna med olja, 10–15 minuter
Andra varor vi säljer ingår ofta som ingredienser i traditionella franska maträtter, till exempel ankfett, och Puilly-linser, eller tillbehör som dragon, tryffelsalt och lökmarmelad, körsbärsmarmelad
Ta ut pizzorna och toppa med lökmarmelad och pinjenötter. Gör pizzadegen enligt grundreceptet. Skiva löken och fräs den mjuk på svag värme i en stekpanna med olja, 10–15 minuter
Skeda upp lökmarmeladen i en glasburk eller kruka och låt svalna. Skala och skiva löken fint. Smält smöret och stek löken i det under ca 20 min tills den är mjuk och genomskinlig
Skala de gula och röda lökarna och skiva dem. Ansa, skölj och strimla det gröna från purjolöken. Hetta upp oljan i en kastrull och låt löken mjukna, utan att få färg, ca 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.