Med facit i hand, att göra felinköp är inte alltid så tokigt. Kalvköttet lagades till i helgen och blev till en klassisk långlagadsöndagsstek från boken ”Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag” av Jens Linder
Häll upp med vatten så det knappt täcker. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid
Jag ville med andra ord långlaga köttet med ingredienser som kunde garantera en riktigt bra såsbas. Det är till och med i mitt tycke vad som kan kallas grundläggande kunskaper i matlagning
Har man ingen sås tycker jag man ska strunta i potatisen och bara äta lammet med bönorna. Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta
Lammet fick samsas i grytan med bland andra sina goda vänner rödvinet, vitlöken och rosmarinen. Vore det inte enklare att köra med grytbitar från början
Äter du potatis så servera med det annars funkar det med endast köttet och grönsakerna. Har du dessutom en Crock pot så tycker jag verkligen du ska använda den till tex nedan recept på långlagade kotletter
Långlagad fläsksida med bön- & äpple sallad. Likaså är det nordiska och svenska köket i ropet, där man varvar vällagad, traditionell husmanskost med en hel del nytänk baserat på lokala råvaror och geotypisk kryddsättning från den egna faunan
Täck med aluminiumfolie och lägg ev på locket. Servera med grönsaker och kokt potatis. Jag känner mig besatt av att långlaga mat just nu och igår vågade jag prova långlagat nötkött för första gången - det blev porterstek
Långlagad bogbladsstek med rödvin. Sålunda stoppades en bogbladsstek utan svål in i ugnen i lördags förmiddag, tillsammans med finhackad schalottenlök, riven vitlök och ett par deciliter rödvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.