God festmåltid med fläskfilégryta och stekt kryddat vitkål. Grytan kryddade jag med srirachasås (se bild på flaskan längre ner) och för att hålla ihop smakerna kryddade jag även vitkålenmed samma starka sås
Ingredienser Stektvitkål Receptet är för 2 portioner 0,5 st stort vitkålshuvud 1 st vitlöksklyfta 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i
Idag hann jag knappt medlunch så det fick bli smidigast möjligt idag. Jag skulle kunna sitta och käka stektvitkål till fredagsmyset medan resten av familjen käkar godis eller något annat sött
Smaka av med salt och peppar. Strimla vitkålen och lägg i en kastrull. Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 30 minuter under lock. När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp. 800 g vitkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.