Servera stuvningen till stektlax, viltfångad är den bästa om du kan få tag på det. Här en bild från senaste veckan här i Alanya, en av väldigt få med sol
Ugnsbakad lax och stektvitkålmed chili och vitlök. Stektvitkål - vart har du varit i hela mitt liv. Laxen är kryddad med paprikakrydda, vitlökskrydda, koriander, svartpeppar och olivolja
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Jag serverade vitkålen till stekt, färskt Sidfläsk. Jag varierar ibland smaksättningen på vanlig stuvadvitkålmed senap, pepparrot, örter, purjolök eller curry
Stekt makrill medstuvad spenat Du behöver. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stektavitkål
Vi åt stuvningen medstekt bacon & kokta morötter. Gillar mat med anor och stuvadvitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.