Rulla små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, tryck i några bär i varje kaka. Men ett par deciliter fick följa med in så det räckte till kakorna jag bakat idag
Denna kaka hittade jag i "Sommar med Ernst"boken. Påminde om något som min gamla svärmor bakat och bjudit på i sitt gamla lantliga kök med tickande väggur och broderad duk på bordet och katten som ligger i köksfönstret och spanar ut
Är du i ett bakningsmaraton med tanken att fylla upp frysen är denna också perfekt, paketera kakan i foliepaket så tar du bara detta direkt från frysen och in i ugnen ca
Sikta lite florsocker över kakan och servera med den smaksatta crème fraichen. Häll smeten i en smörd och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter
Sikta lite florsocker över kakan och servera med såsen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. 300 g mandelmassa 3 ägg 2 dl röda vinbär Sås
Röra ihop kakamed röda vinbär och rabarber. Eftersom Nea ju fyller år idag och mormor ska komma på eftermiddagsfika så passade jag på att baka ännu en variant på "röra ihop kakan" som jag bakade igår
Sockerkaka utan ägg med röda vinbär och rabarber. Ni kan dela receptet med fyra för recept på en kaka. Strö över vinbär och tärnade rabarber, råsocker och pärlsocker
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Denna kakan är så god. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Choklad kakorna blev med Marabou choklad i, och några med M&M i. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dem lite lätt på plåt med bakplåtspapper
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Receptet hittade jag inne på Jennys matblogg och det påminner väldigt mycket om dumle-kakor, ni vet sådana i folieformar med en nobless över
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.