1 paket
snabbnudlar á 85 g 1 morot 1 palsternacka 1 näve grovt strimlad spetskål eller annan kål
3 sparrisar
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 spansk chilipeppar
2 msk
riven ingefära
2 msk
soja
2 msk
sesamolja
2 msk
olivolja
1 msk
fisksås
1 dl
hackad koriander
Skär kycklingen i bitar och stek i lite olivolja och sesamolja, krydda med salt, peppar och sesamfrön, ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt förpackningen och häll av spadet.
Skär morot och palsternacka i tändsticksstora bitar, dela sparrisen på längden i kvartar och dela i 2 eller 3 bitar, skär rödlöken i klyftor, vitlök och chilipeppar i skivor.
Hetta upp pannan med olivolja, lägg i alla grönsaker, soja, sesamolja och fisksås, stek några minuter under omrörning lägg i kyckling och nudlar och låt allt bli ordentligt varmt, blanda i koriander och servera direkt.
Bryn i stekpanna tillsammans med finhackad lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll över de wokade grönsakerna i kycklingpannan och servera rykande varm tillsammans med nudlar
Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd
Ingredienser Portioner. 4 4 port äggnudlar 1 röd paprika 1/2 purjolök 1 burk minimajs (à 425 g) 1 msk riven färsk ingefära 1/2 dl sweet chilisås 2 msk japansk soja 1/2 dl vatten ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd
Hur som helst, tyckte att det va supergott, så bestämde mig för att testa göra någon rätt med det. Plus att jag kom på att det var väldigt länge sedan jag gjorde något med nudlar
Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Toppa med cashewnötter och servera genast. Här kan man ta lite vad man har hemma och gillar när det gäller grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.