Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Servera biffarna ovanpå aubergineskivorna med tomatsås och bulgureller pasta. rosmarin eller oregano. Koka gärna bulgur med buljong så blir det mer smak och om du vill ha mer grönsaker i maten så fräs på lite och blanda med bulgur
Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök
Lägg lite bakplåtspapper på en plåt (eller öka mängden olja). Eftersom vi vet att det blir vargavinter igen på lördag passade hela kontoret (jag och min man alltså) på att köra picknicklunch i solen idag
Olivolja eller neutral olja. 6 portioner couscous. 1 kg lammkött eller kyckling. 5 små zucchini eller 1 stor. 1 bit pumpa eller 1 sötpotatis. 1-2 färska chili eller 1 paprika. 2 kanelstänger eller 1 tsk kanelpulver. 2 st buljongtärningar (kött- eller kycklingbuljong). 6 portioner couscous. 1 kg lammkött eller kyckling. 5 små zucchini eller 1 stor. 1 bit pumpa eller 1 sötpotatis 1-2 färska chili eller. 2 kanelstänger eller. 2 st buljongtärningar (kött- eller kycklingbuljong)
Tonfisk på burk – hiss eller diss. Tonfisk på burk är kattmat för mig. Nyttigt, billigt och är en stapelvara som håller länge och perfekt att ha hemma ellerpå båten/sommarstugan/husbilen etc
Idag är det julafton, men vi har inte ledigt på Kakbloggen. Häll skummad mjölk på kaffet. Drick och var glad, snäll blir du automatiskt eftersom att pepparkakor har den effekten på oss människor
Så här kommer farmors recept på snoddas, kärleksmums eller vad du nu kallar dem för. Smörj en långpanna med margarin eller smör och ströa den med ströbröd
Garnera med lime eller citron. Rör ned saffran och bulgur. lime eller citron till garnering. Häll på buljong, sänk värmen och låt småkoka i ca 15 minuter. 4 dl bulgur
Lite färdiga såser till skadar inte heller. Då blev det snabbt på med grillen och bara varmgrilla de redan färdiga kycklingspetten Sweet Chili från Kronfågel och glasera lite med den extra såsen som kommer med
5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.