11 ägg
till penslingBotten: Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.
1 Tryck
ut hälften av degen i en pajform, cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt både bottnen och degbiten vila ytterligare cirka 30 minuter i kylen.
1 Sätt
ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
1 Fyllning:
Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt eftersteka tills de är genomstekta. Låt svalna. Skär i skivor.
1 Dela
större champinjoner. Skala och halvera löken. Fintärna fläsket. Bryn svamp, lök och fläsk i en liten klick smör. Blanda i timjan.
1 Varva
skivad kyckling och svampfräs i det förgräddade pajskalet. Strö på ost.
1 Vispa
ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
1 Kavla
ut resten av degen på mjölat bord och sporra ut remsor. Lägg dem i ett rutmönster över pajen. Pensla remsorna med uppvispat ägg.
1 Grädda
pajen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter tills den har fått en fin färg.
Gjorde dubbel sats och röda pajformen och vita ovala ugnsformen. Räckte bra (lite för mkt äggstanning bara). Ta din tid att dekorera. Körde minutstrimlor och stekte allt i samma kastrull (kyckling först, få färg, sen resten). Överdriv ej timjanen.
Kommentarer
manuela-2
Gjorde dubbel sats och röda pajformen och vita ovala ugnsformen. Räckte bra (lite för mkt äggstanning bara). Ta din tid att dekorera. Körde minutstrimlor och stekte allt i samma kastrull (kyckling först, få färg, sen resten). Överdriv ej timjanen.
manuela-2
Servera med dressad sallad
manuela-2
Servera med dressad sallad
Logga in eller Registrera för att kommentera.