Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färsk ingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept med färsk ingefära i
(Framgooglad bild). Något jag störde mig vansinnigt mycket på under min föräldraledighet var alla sura, stressade & ego människor på spårvagnen & bussen
Blanda marinaden, häll över kycklingen om det är delar, hel kyckling penslar du, marinera minst 2 tim 2 rivna vitlöksklyftor 1msk riven ingefära,1/2 dl japansk soya, 1/2 dl flytande honung,
Kycklingmarinad. Denna kycklig satay är ett måste att testa, det blir såå himla gott. Riv 2 cm färsk ingfära och blanda med 1-2 tsk fisksås, 3 msk olivolja, gurkmeja, koriander, 1 tsk kokossocker (kan ersättas med honung)
Den enda som man behöver räkna är Tabbouleh och kycklingmarinaden, totalt 3 smartpoints per person. 4-6 kycklingfiléer (här har jag använt tunt skivad minutfilé), 1 påse färdig kycklingmarinad
Här kommer lite inspiration till kycklingmarinad, jag har dock inga mått så ni får gå på känsla. ) Jag kör nästan jämt på samma "bas" i min marinad (olivolja, soya, balsamvinäger, vitlök, himalayasalt, svartpeppar) sedan brukar jag variera med div örtkryddor, ingefära, chili eller tex sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.